Kategóriák

Leértékelések

Jelenleg nincs elérhető különleges termék.

Informácie

Népszerű eladások

Tüzijáték története

A tüzijáték Kínából származik mindegy 2000 évvel ezelőttről. A legelterjedtebb legenda szerint a felfedezése, feltalálása véletlenül történt egy kínai szakács a konyhájában, aki történetesen szenet, ként és salétromot kevert össze, ami begyulladt és elégedett. Később ezt a keveréket egy bambuszcsőbe préselte bele, ami felrobbant. Hogy mi történt a szakáccsal? Mindenki eltudja képzelni!

Más források szerint a tűzijáték felfedezése a 9. század folyamán a Song dinasztia (960-1279) alatt történt. Egyes források arra utalnak, hogy a tűzijáték Indiából származhat. A kínai Li Tian nevű szerzetes leírásai szerint a durrogtatás, robbantgatás 1400 évvel ezelőtt kezdődött. A kínai emberek minden év április 18-án ünneplik a petárda feltalálását. A Song dinasztia idején élő Li Tian tiszteletére a helyi lakosok felépítettek egy templomot, ahol istentiszteletet tartanak. Figyelemre méltó durrogtatásról a mai és a múltban élő embereknek azt gondolták, hogy elűzi és megvédi őket a gonosz szellemektől. A kísértetek félnek a hangos puffogtatástól, durrogástól. A robbantgatást előszeretettel használják a mai napig is eseményekre, születésre, halálozásra, és születésnapokra. A Kínai újév rendkívül népszerű esemény, hatalmas durrogással, robbantgatással űzik el a gonosz szellemeket az újévtől.

Tüzijáték gyárak

A mai napig Hunan tartományban Liu Yang vonzáskörzetében található a világot tűzijátékkal ellátó pirotechnikai gyárak legtöbbje. Sokan az gondolják, hogy azért van ott olyan sok pirotechnikai cég, hogy kihasználják az olcsó munkaerőt. De a valóság az, hogy a tűzijáték iparág jóval azelőtt létezett Kínában, mint ahogy megjelent a modern korban a kelet és a nyugat közötti bérkülönbség. Remélhetőleg sokkal tovább fog létezni a tűzijáték iparág, mint ahogy a kommunizmus hatása a Kínai gazdaságban.

PyroBox -  tüzijáték kis és nagykereskedés